Panoramski putevi Crne Gore

Želiš da upoznaš divlju ljepotu Crne Gore, ali nemaš vremena za istraživanje svih vrhova, kanjona, vidikovaca, jezera i vodopada? Panoramske rute su pravi izbor za tebe!

Činjenice:

Dužine ruta

Krug oko Korita: 65 km 
Durmitorski prsten: 76 km 
More i visine: 283 km 
Kruna Crne Gore: 800 km

Tvoj audio vodič na putu

Rute su osmišljene za tvoje maksimalno uživanje i komfor! Potrebno je da pratiš braon putokaze sa brojevima rute koju želiš da obiđeš i već si na pravom putu. Za potpuni ugođaj instaliraj aplikaciju izi.travel i angažuj svog audio vodiča da dočara svaku od tačaka na tvom putovanju.

Besplatno preuzmi detaljne opise ruta sa smjernicama i informacijama o pravcu i dodatnim informacijama, kao i GPS podatke za panoramske puteve:

Svi detalji na jednom mjestu!

Krug oko Korita - ruta sa oznakom „4“

Podgorica – Medun – Ubli – Kučka Korita – Zatrijebač – Fundina – Podgorica

Ne želiš dugo i zamarajuće putovanje? Razbij svakodnevnicu i otkrij dragulje skrivene nedaleko od glavnog grada Crne Gore!

Zastani na tvrđavi Medun i pusti da ti održi lekciju iz istorije. U muzeju Marka Miljanova saznaj interesantne detalje o životu čuvenog heroja i piscu koji se opismenio tek u pedesetoj godini!

Obuj svoje cipele za pješačenje i uživaj u fantastičnom pogledu na impresivni masiv Prokletija sa vidikovca „Grlo sokolovo”. Ako baciš kamen sa ovog mjesta, on će pasti u susjednu Albaniju, a ako uzvikneš neku riječ, ona će ti se vratiti više puta u jasnom ehu. Za kraj, uživaj u nezaboravnim pogledima na vijugavi kanjon Cijevne daleko ispod sebe i prepusti se čarima lokalne kuhinje!

Durmitorski prsten - ruta sa oznakom „2”

Žabljak – Mala Crna Gora – Nedajno – Trsa – Pišče – Žabljak

Kreni iz Žabljaka u avanturu koju ćeš pamtiti! Zavrtjeće ti se u glavi od visokih planinskih vrhova Durmitora i pogleda na nestvarne i duboke kanjone Tare i Sušice. Ovdje ćeš naći najneobičnije izvajane vrhove, jedne u obliku sedla, druge izrezane na pruteve, treće prekrasno obojene.

Usput osmotri skijalište, jer ko zna, možda te ova planina očara i ponovo pozove sebi zimi. Dosegni oblake u selima odvojenim od civiliacije po par mjeseci godišnje, i osjeti život ljudi sviklih na planinu, njene ćudi i njene čari. Probaj jednostavnu i ukusnu hranu crnogorskih gorštaka i kombinuj ovu rutu sa planiranjem, jahanjem ili vožnjom bicikla.

More i visine - ruta sa oznakom „3”

Herceg Novi – Kamenari – Risan – Kotor – Tivat – Lovćen – Cetinje – Budva – Sveti Stefan – Petrovac – Virpazar – Ostros – Ulcinj – Bar

Ljubitelj si mora i planina? Upoznaj se sa crnogorskim primorjem i njegovim zaleđem, na ruti koja će te obradovati nevjerovatnim pejzažima. Obiđi stare gradove Bokokotorskog zaliva, uživaj u panoramama budvanske, barske i ulcinjske rivijere, pa se pohvali prijateljima da znaš cijelu obalu Crne Gore!

da predahneš od mora povremeno, samo slijedi našu rutu i ona će te odvesti u planinske predjele Lovćena, gradove u kojima je pisana istorija kao što je Cetinje, živopisne predjele Rijeke Crnojevića i najvećeg jezera na Balkanu. Ostavi za ovu rutu više vremena, jer je pred tobom toliko mogućnosti: posjeta farmi školjki u Boki, degustacija vina u Crmničkim selima, krstarenje jezerom i posjeta brojnim muzejima – od kojih izdvajamo Dvorac kralja Nikole.

Kruna Crne Gore - ruta sa oznakom „1”

Želiš da se otisneš manje poznatim putevima? Šta kažeš na boravak u mjestu gdje sunce izlazi i zalazi dva puta u toku dana? Znaš li kako izgleda prašuma i želiš li da upoznaš doline rijeka, moćne kanjone, nevjerovatne građevinske poduhvate i da ti dah stane pred ljepotom prirodnih i vještačkih jezera?

Pođi putevima kojima se ređe ide, budi jedan od lokalaca i osjećaj se kao kod kuće. Mi te navodimo, a ti odvoj dovoljno vremena, opusti se i uživaj. Proći ćeš kroz 3 nacionalna parka i dva parka prirode, kao i područje zaštićeno od strane UNESCO-a.